dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    64002.901$

Yeni Malatyaspor galibiyeti unuttu 


MEHMET AYHAN YAZDI...
Narin

TFF Birinci Lig'in 29'uncu haftasına lider giren Evkur Yeni Malatyaspor, aynı periyot öncesi 4'üncü basamakta yer alan Giresunspor'un misafiriydi. Goller 18 ve 25'te geldi. Zorlu deplasmanda Volkan Okumak'ı durduramayan Doğunun Kaplanları, kaptan Sedat Ağçay ile bir puanı aldı: 1-1. Ümraniyespor (1-0) ve Eskişehirspor (1-2) mağlubiyetleriyle sarsılan Sarı-Siyah-Kırmızılılar bu sonuçla 54 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Yeşil-Beyazlı Karadeniz temsilcisi ise 47 puana çıktı. EYMS, 30 Nisan'da Göztepe'yi ağırlayacak. 

Halef ile selefin rekabeti 

Çetin mücadele öncesinde dikkat çeken husus; teknik adamlar cephesindeydi. 2015-16'ya Yeni Malatyaspor'da başlayan Yücel İldiz, 3 Ekim 2015'teki 3-1'lik Göztepe hezimetinin ardından ayrılmıştı. İlk 7 haftada 4 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyetle sadece 5 puan toplayan 63 yaşındaki İldiz gidince Adil Gevrek yönetimi, 1967 doğumlu İrfan Buz'u getirmişti. EYMS'nin akabinde Kardemir Karabükspor'u çalıştıran İldiz, Giresunspor'da, 20 Kasım 2016'da (Giresunspor-Adana Demirspor: 1-1) kolları sıvadı. Halef İrfan Buz ile selef Yücel İldiz idaresindeki Evkur Yeni Malatyaspor ve Giresunspor, sezonun ilk yarısında, 28 Kasım 2016'da yeşil zeminden 1-1'lik eşitlikle ayrılmıştı.  

Sadık sarı, Eren kırmızı kart cezalısı 

Teknik Direktör İrfan Buz, evlerinde 2-1 kaybettikleri Eskişehirspor randevusuna göre kritik deplasmanda ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Sarı kart cezalısı Sadık Çiftpınar'ın eksikliğinde stopere Yiğitcan Erdoğan geçti. Es Es önünde ikinci sarıdan 75'te ihraç edilen Eren Tozlu, Giresun'da yoktu. İrfan hoca, suskun forvet Boubacar Dialiba Diabang'ı da kulübeye oturttu. İrfan Başaran da Senegallinin yanındaydı.  

Azubuike döndü, asıl sürpriz Ahmet Aras 

Eskişehirspor karşısında sarı kart cezasını çeken Azubuike Okey 11'e döndü. Orta saha Nijeryalıya emanetti. Rahman Buğra Çağıran 11'de şans buldu. Asıl sürpriz, hücum hattındaydı. Eren Tozlu'nun yokluğunda, sakatlığını atlatan hatta Es Es sınavında ikinci perdede ter döken Jonathan Ayite yedekti. Oysa planların Togolunun üzerine kurulacağı belirtiliyordu. 83'te Murat Yıldırım'ın yerine oyuna girdiği gün, 85'te Eskişehirspor fileleri sarsan ve skoru 2-1'e taşıyan Ahmet Aras 11'le ödüllendirildi. 

21 gol atan ikili 11'de yok! 

EYMS'nin Giresunspor'a dek bu sene kaydettiği 42 golün 21'ine yani tam yarısına imza atan ikili, 11'de değildi. 12 gollü Senegalli Dialiba kesik yedi. 9 gollü Eren Tozlu da cezalıydı. Formayı Ayite'den kapan Ahmet Aras'ın 20 Nisan'daki mesajı hedefine ulaştı. Nurettin Soykan Tesisleri'nde basın mensuplarına konuşan 29 yaşındaki santrafor, “5-10 dakikada kolay kolay herkes gol atamaz. Daha fazla süre alırsam gol sayımı artırırım. Üzerime ne düşüyorsa yapacağım.” demişti. 

‘Bize her yer Malatya!' dediler 

Giresun Atatürk Stadı'nda, EYMS'yi taraftarı yalnız bırakmadı. Malatya'ya karayoluyla 500 kilometre mesafedeki Giresun'a otobüs kaldıran yaklaşık 400 futbolseverler, kendilerine ayrılan kısımda takımlarını destekledi. İlk düdüğün sesi duyulmadan sahadaki yıldızları moral aşılama düşüncesiyle tribüne çağırdı.   

Yağış, stat zeminini etkiledi 

18.30'daki karşılaşmayı, Denizli bölgesinden Ümit Öztürk yönetti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği mezunu olan Öztürk, 12 Mart 2017 tarihinde, Giresunspor ile Eskişehirspor arasında golsüz biten müsabakada da görev üstlenmişti. Gündüz saatlerinde yağan yağmur sebebiyle zemin kaygandı. Dolayısıyla uzaktan şutlar önemliydi. Kaptanlardan Giresunspor kalecisi Eser Altın ve EYMS'nin tecrübesi Sedat Ağçay'ın el sıkıştıkları anki samimiyetleri görülmeye değerdi. 

Ferhat Kiraz topla gereksiz oynayınca… 

“Futbol hatalar oyunudur.” söylemi, 18'de ispatlandı. EYMS'de Ferhat Kiraz topu ayağında fazla tutunca kaptırdı. Sağdan Sırp Nemanja Tomic'in ortasında Özgür Can Özcan  ile Evkur Yeni Malatyaspor'un file bekçisi Ertaç Özbir birlikte sıçradı. Özgür Can ile çarpışan Ertaç'ın yerde, çizgideki Murat Akça'nın hareketsiz kaldığı  pozisyonda hakem Ümit Öztürk ‘devam' dedi. Volkan Okumak boş çerçeveye yuvarladı: 1-0.  

Gemisini kurtaran kaptan: Sedat Ağçay 

Çabuk ayaklanan Sarı-Siyah-Kırmızılılar 25'te eşitliği yakaladı. Ferhat Kiraz'ın serbest atışında Fransız Michael Peraira'dan önce İsveçli Panos Dimitriadis dokundu. Dönen meşin yuvarlağı Sedat Ağçay, sert ve düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 1-1. İlk devrenin istatistikleri temkinli davranıldığının kanıtıydı. Yeşil-Beyazlı ev sahibi oynama yüzdesinde, 56'ya 44 üstündü. Doğunun Kaplanları'nın ise 2'si isabetli 3 denemesi mevcuttu. Aynı istatistik, Yücel İldiz'in ekibinde 2'ye 1'di. İlk 45'teki tek korneri ise EYMS kullandı. 

Pereiradurdu, Dialibave Ayite ikinci yarıda… 

Düşük tempo ikinci 45'te de devam etti. Hareketliliği sağlamak isteyen İrfan Buz'un ilk hamlesi 61'de izlendi. Tutukluğu atamayan, bilindik bindirmeleri seyredilemeyen Fransız Michael Pereira ile İrfan Başaran değişti. 68'de Ferhat Kiraz, kenardaki Senegalli Boubacar Dialiba Diabang'ın elini sıktı. Galibiyeti hedefleyen Buz, ileri uçta kaybolan Ahmet Aras'a 77'ye kadar tahammül etti. Togolu Jonathan Ayite'ye fırsat doğdu. Fakat kalan zaman diliminde de tabeladaki skor sabitti: 1-1. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!